Hieronder vind je een overzicht van al onze basis-, plus- en wedstrijdgroepen. Hoe kom je nu in een bepaalde plus- of wedstrijdgroep terecht? Waar gaan de trainingen door en door wie worden ze gegeven? Leuke filmpjes zien?

Scroll naar beneden, klik op de naam van de groep (onder het schema) en je zal alle info terugvinden!

Structuur STB (precomp).jpg

basisgroepen

In de basisgroepen wordt er op recreatief niveau getraind. Plezier staat volledig centraal in deze lessen. Daarnaast krijgen de gymnasten er les van opgeleide trainers die met goede technische kennis de gymnasten met oog voor veiligheid nieuwe turn-, freerunning-, rope skip-, … bewegingen en technieken aanleren.

PLUSgroepen:

De plusgroepen zijn voor gymnasten die maar niet genoeg kunnen krijgen van turnen en zich willen verdiepen in de sport. In deze groepen krijgen ze les van opgeleide wedstrijd trainers zonder de verplichting om aan wedstrijden mee te doen. We kunnen helaas niet elke gymnast opvangen in de plusgroepen. Daarom zijn er enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen.

1)      Om veiligheid te garanderen verwachten we dat gymnasten in plusgroepen minstens 2 keer per week trainen. Dit kan 2 keer in een plusgroep maar ook 1 keer in een basisgroep en 1 keer in de plusgroep.

2)      Er zijn ook selecties voor deze groepen. Elke groep heeft zijn eigen voorwaarden. Gymnasten uit de basisgroepen mogen bij een plusgroep komen proberen tijdens de verschillende testweken in het jaar. Tijdens een testweek kan een plustrainer kijken of de gymnast klaar is voor zijn groep of niet. Dit gebeurt aan de hand van testen die voor elke gymnast dezelfde zijn.

wedstrijdgroepen

Gymnasten uit de plusgroepen maken kans om in een wedstrijdgroep te belanden. De wedstrijdgroep-trainer bepaalt of een gymnast er klaar voor is en kan komen proberen. Ook voor deze groep zijn er vaste selectievoorwaarden per discipline die voor elke gymnast dezelfde zijn.

volwassenen

 

 

 

trainers en hulptrainers

STB steunt op een uitgebreide leiding van trainers en hulptrainers. Bij elke turngroep kan je bekijken wie leiding geeft.