De eerste afspraken & tips voor een goede start

  • Onze 10 geboden

1. Gymnasten zijn 10 minuten voor aanvang van de les aanwezig en wachten in de gang op een teken van de leiding.

2. Laat uw dochter of zoon steeds voor de les naar het toilet gaan zodat de turnles niet onderbroken moet worden.

3. Juwelen en snoep horen niet thuis in de turnzaal. Eventuele ongevallen hierdoor veroorzaakt, worden niet vergoed door de verzekering. Een flesje water is daarentegen wel een goede keuze, zodat er tijdig gedronken kan worden tijdens de les.

4. Bij afwezigheid wordt de leiding verwittigd. Gebeurt dit niet, dan worden bij de derde maal afwezigheid onmiddellijk de ouders op de hoogte gebracht.

5. Bij eventuele ongevallen zullen er verzekeringspapieren meegegeven worden. Gelieve het ingevulde medische attest binnen de 8 dagen te versturen naar info@stbgymnastics.be

6. Lange haren kunnen gevaarlijk zijn bij turnen. Vergeet geen elastiekje mee te brengen.

7. Indien je met de fiets of bromfiets komt, plaats deze op de speelplaats.

8. Alle turnkledij is best getekend zodat het steeds kan terugbezorgd worden.

9. Gymnasten tonen hun engagement door aanwezigheid op activiteiten georganiseerd door de club. Topprioriteit hierbij is het jaarlijkse turnfeest/toonmoment waarop we iedereen verwachten.

10. Er worden geen ouders toegelaten in de zaal tijdens de trainingen.

  • Verzekering

Aangezien wij als club aangesloten zijn bij de Gymfederatie, zijn al onze leden via Ethias verzekerd tegen lichamelijke schade en burgerlijke aansprakelijkheid (aansprakelijkheid tegenover derden). Deze verzekering dekt alle ongevallen overkomen tijdens activiteiten van de GymFed en/of clubs. Zij geldt eveneens voor de ongevallen die zich zouden kunnen voordoen op de heen en terugweg van huis, naar een activiteit of wedstrijd, met welk vervoermiddel ook : te voet, fiets, brom– of motorfiets.

Bijkomende inlichtingen over de verzekering zijn terug te vinden op: https://www.gymfed.be/over-gymfed/een-ongeval-wat-nu

  • Kledij

Sportkledij is een vereiste.

Voor de meisjes gymnasten stellen we een zwarte maillot voor met of zonder zwart shortje, de jongens een zwarte of witte T-shirt met zwart shortje. Vrij aan te kopen (verkrijgbaar bij Decathlon voor +/- 20 Euro). Er kan geturnd worden op blote voeten of een lichte turnpantoffel.

Onze freerunners trainen in een shortje of jogging met t-shirt en aan de voeten sportschoenen.

Onze clubtrainer kan besteld worden bij secretariaat@stbgymnastics.be

Kledij voor de wedstrijdgymnasten wordt met de leiding van hun groep afgesproken.

  • Lesgeversteam

Afhankelijk van jouw groep train je één, twee of meerdere keer per week onder begeleiding van gekwalificeerde leiding.

Onze lesgevers doen hun uiterste best om jullie op een respectvolle en kwaliteitsvolle manier alle aspecten van gymnastiek bij te brengen. RESPECT is hierbij een wederzijdse vereiste.

Alvast veel GYM-plezier toegewenst!!